Меҳнат Бозорида Малакали Кадрларга Талабни Ўрганиш Масалалари (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
мақолада меҳнат бозори трансформациясида малакали кадрларга талабни ўрганиш масалалари қараб чиқилган. Бунда жамият тараққиётидан келиб чиққан ҳолда янги мутахассисларни тайёрлашга мослаштирилган таълим тизимини шакллантириш зарурати ҳам қисман эътироф этилган. Ишда асосий эътибор тиббиёт соҳасидаги таълимнинг турларига алоҳида аҳамият берилган. Бунда соғлиқни сақлашга йўналтирилган касбларнинг турларига ҳам қисқача изоҳ берилган. Булардан ташқари иқтисодий -ижтимоий ҳаётимизнинг бугунги инновацион иқтисодиёт шароитидаги ўзгаришларини инобатга олиб айрим янги касбларнинг ҳам номлари келтирилган