Пекин Карамини Замонавий Совуткичли Омборларда Сақлаш Технологияси (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Илмий мақолада пекин карамини сақлаш жараёнида карам бошларини узоқ муддат сақланишига таъсир этувчи энг асосий омиллар таҳлил этилган. Асосан пекин карамини сақлаш жараёнида омборхонадаги ҳаво ҳарорати ҳавонинг нисбий намлиги, карам бошларини йиқиб олиш жараёнлари уларни сақлашга тайёрлаш ва саралаш жараёнларини сақлаш давомидаги ҳолатига таъсири аниқланган. Шу билан бир қаторда карам бошларини совутгичли омборхоналарда турли қадоқлаш материалларини маҳсулотни сифатли сақланишига, узоқ давомий сақланишига таъсири ўрганилган