Boshlang‘Ich Sinf O‘Quvchilarining Lingvokognitiv Faoliyatini Rivojlantirishda Neyrolingvistikaning O‘Rni (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini lingvokognitiv faoliyati rivojlantirish, kognitiv tafakkur , til va ongning chambarchas bog‘liqligi, boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga leksik tushunchalarni o‘rgatish metodikasini takomillashtirishni tizimlashtirishda kognitiv yondashuv nuqtayi nazaridan, bolaning o‘zini, dunyoni va atrofdagi voqeliklarni til va nutq orqali idrok etishi, anglay boshlashi o‘ziga xos xususiyatlarga e’tibor qaratish talab etilishi yoritib berilgan