Fizikani Muammoli O’qitish Usullari (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Umumta’lim maktablarida fizika fanini muammoli o’qitishda fizika o’qituvchisi murakkab tushunchalarni tushuntirishda muntazam ravishda muammoli vaziyatlar hosil qilib boradi va o’quvchilarning bilish faoliyatlarini shunday tashkil qiladiki, ular mustaqil ravishda faktlarni tahlil qilib, hodisalarni kuzatib xulosa chiqaradilar va umumlashtiradilar, tushuncha va qonunlarni ta’riflaydilar, bilimlarini yangi muammoli vaziyatlarga qo’llaydilar, masala yechadilar, laboratoriya ishlarini bajaradilar.