Алишер Навоий “Сабъаи сайёр” достонидаги арабизмларнинг бадиий мавқеъи (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ушбу мақолада “Сабъаи сайёр” достони, ундаги маъноли ташбеҳлар, истиоралар ва ҳикматли мисралар ва оддийгина тасвирлаш ғояси замирида гўзал адабий санъат воситаларини нафис маҳорат ила араб сўзлари билан шоирнинг ўз имконияти даражасида ифодалагани, шу билан бирга “Сабъаи сайёр” достонида араб сўзларининг лексик маъноси берилишининг бир неча турлари ҳақида маълумотлар берилган.