Ногиронлиги Бор Инсонларга Кўрсатиладиган Хизматларни Такомиллаштириш Йўналишлари (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Мақолада ногиронлиги бор инсонларга кўрсатиладиган хизматларни такомиллаштириш йўналишлари қараб чиқилган. Бунда мазкур инсонларга муносиб яшаш шароитини яратиш, иш билан таъминлаш, касб-ҳунарга ўқитиш, таълим ва тарбиянинг барча йўналишлари билан таъминлаш масаласи давлат сиёсатининг устувор йўналишларидан бири эканлиги аниқ ифода этилган. Ушбу йўналишдаги хизматлар турли соҳаларни қамраб олиши, инсонларнинг жисмоний, ақлий, ҳиссий ва ижтимоий эҳтиёжларини қондиришга қаратилган ногиронлиги бор инсонларга кўрсатилиши мумкин бўлган асосий хизматларнинг 8 та турларига изоҳ берилган