Said Ahmadning Kulgi Yaratish Mahorati (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Ushbu maqola oʻtkir hajv ustasi Said Ahmadning “Kelinlar qo‘zg‘oloni” va bir qancha hajviy asarlaridagi kulgini hosil qilgan vositalarni va ularning tasnifi tahlil etilgan.Yumor yaratuvchi vositalar orqali komik xarakter yaratish mahorati misollar asosida tahlil doirasiga tortilgan. Xususan, Said Ahmad kulgi yaratishda maqol, matal, frazeologizm, antroponimlar, toponimlar, laqablarni mahorat bilan qoʻllaydi. Yozuvchi asarlarida mazmun jihatdan xilma- xil maqollar uchraydi. Maqollar obrazlarni, xarakterlarni yorqinroq ochish, ularga satirik yoki yumoristik bo’yoq berish, kishilarning voqea-hodisalarga munosabatini ifodalash, asar g’oyasini, tilini boyitish kabi maqsadlarda ishlatiladi.