(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
мақолада меҳнат бозори трансформациясида малакали кадрларни тайёрлашга мослаштирилган таълим тизими қараб чиқилган. Бунда таълимнинг турларидан мактаб таълими, ўрта махсус ва олий таълим, касбий таълим, яшил таълим, масофавий таълим, таълимнинг интерактив шакллари қараб чиқилган. Шунингдек, таълим жараёнида баҳс, мунозара ва муҳокама қилиш ҳамда гуруҳ бўлиб ишлаш, интерактив, эстетик таълим усулларига ҳам изоҳ берилган. Мақолада креативлик ва ижодий фикрлаш ҳам замонавий талаблардан бири сифатида майдонга чиқаётганлигига алоҳида эътибор қаратилган