(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Keyingi yillarda boshlang’ich sinf o’quvchilarining ta’lim va tarbiyasini yaxshilash yo‘llarini izlash yo‘nalishida boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining faolligi oshdi. Bu ta’lim jarayonining yo’nalishini o’zgartirishda, uning umumiy ta’limning davlat standartlari kontseptsiyasiga mos keladigan har bir bolaning shaxsini rivojlantirish uchun shart-sharoitlarni yaratishga yo’naltirilishida namoyon bo’lmoqda. Shaxsiy rivojlanish muayyan shartlar va harakatlarni talab qilmoqda. Yangi ta’lim standartlari ochiqlik, xilma-xillik, moslashuvchanlik bilan ajralib turadigan va o’qituvchi o’z ta’lim yo’lini va maktabga moslashish yo’lini tanlaydigan sharoitlarni taklif qilmoqda. Shu bois, mazkur maqolaning asl maqsadi boshlang’ich sinflarga "Tarbiya" fanini o’qitishda innovatsion metodlarni tadbiq qilishdan iboratdir. Tadqiqot natijasiga ko’ra, boshlang’ich sinflarda "Tarbiya" fanini o’qitishda maqola ta’sis etilgan innovatsion metodlardan foydalanish samarali natija berdi.