(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
мақолада олий таълимда таълим хизматларини такомиллаштиришга таъси қилувчи омиллар ва уларни таҳлил қилиш йўллари қараб чиқилган. Бунда таълим хизматларини такомиллаштириш даражасига гуруҳдаги (потокдаги) талабалар тўплаган баҳо, гуруҳдаги (потокдаги) талабалар сони, гуруҳга (потокка) ўтиладиган фанлар сони ва ушбу гуруҳга (потокка) дарс берадиган профессор-ўқитувчилар сони билан боғлиқ омилларнинг функционал боғлиқдигидан келиб чиқиб, уларнинг таъсирини аниқлаш йўллари иқтисодий таҳлилнинг занжирли алмаштириш усулидан фойдаланган ҳолда амалга ошириш тартиби кўрсатиб берилган.