(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2024)
Ушбу мақолада таниқли чех тилшуноси В.Матезиуснинг гапни актуал бўлакларга ажратиш назарияси ва илова ҳодисаси борасида олиб борган илмий-тадқиқотларининг назарий ва амалий аҳамияти борасида фикр-мулоҳазалар келтирилган. Гапнинг актуал бўлаклари бўлмиш рема ва тема тушунчалари илова конструкция доирасида тушунтиришга ҳаракат қилинган