(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
мақолада мамлакатимиз иқтисодиётининг асосий драйвери бўлган хизмат кўрсатиш соҳасида бир қанча ижобий ишлар амалга оширилганлигига қарамасдан, ушбу тармоқда ҳамон яширин иқтисодиёт ҳажми юқори даражада сақланиб қолаётганлиги ёритилган. Ушбу соҳанинг бозорга мослашувчанлик даражасининг қулайлиги, ҳамда товар ва хизматларнинг нақд пулда реализация қилиш имконияти юқорилиги мазкур соҳада яширин иқтисодиёт учун ҳам яхшигина имконият эканлиги қайд қилинган. Мазкур соҳада яширин иқтисодиётга қарши курашиш лозимлигидан келиб чиқиб, Самарқанд вилоятида ушбу масаланинг айрим кўринишлари тадқиқ қилиниб, уларни олдини олиш ва бартараф этиш бўйича таклиф ва тавсиялар берилган