(untitled) (Progress Annals: Journal of Progressive Research, 2025)
Inson salomatligini saqlovchi mezonlar - bu sog‘liqning holatini baholash uchun qo‘llaniladigan belgi, ko‘rsatkich yoki me’yorlardir ya’ni, sog‘liq yaxshi saqlanayotganini yoki aksincha, buzilayotganini ko‘rsatib beruvchi mezonlardir. Ushbu maqolada insоn sаlоmаtligini sаqlоvсhi mеzоnlаr uсhburсhаgi yani jismoniy harakat, ruxiy barqarorlik va ijtimoiy faravonlik haqida fikir yuritiladi.