(untitled) (Wire Insights: Journal of Innovation Insights, 2024)
Rus tili o’qitish jarayonida kommunikativ ta’lim yondashuvi muhim ahamiyatga ega bo’lib, bu yondashuv o’quvchilarning tilni o’zaro muloqotda samarali ishlatish qobiliyatini rivojlantirishga qaratilgan. Kommunikativ ta’lim yondashuvi, til o’qitish jarayonini faqat grammatik qoidalar va lug’atni o’rganishdan iborat emas, balki o’quvchilarning real hayotdagi vaziyatlarda tilni qanday ishlatishlarini ta’minlashga qaratilgan. Ushbu maqolada kommunikativ ta’lim yondashuvining asosiy tamoyillari, metodlari va rus tilini o’qitishdagi ahamiyati haqida batafsil ma’lumot beriladi.