(untitled) (Wire Insights: Journal of Innovation Insights, 2023)
мақолада Қашқадарё воҳаси ҳудудининг агроландшафтлар ва чўлланишни юза келтирувчи табиий ва сунъий омиллар ҳақида баён этилган. Чўлланиш типларининг суғориладиган ҳудуд ижтимоий-иқтисодий ривожланишига таъсирини аниқлаш ҳамда агроландшафтларда чўлланишнинг замонавий карталарини шакллантириш ва ГАТ асосида карталар яратиб чиқилган.