O’quvchi psixologiyasida matematika fani o’rni. (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2024)
Bugungi kunda yurtimizda ilm va texnik taraqqiyotning zamonaviy bosqichida matematik bilimlar targ‘ibotiga alohida e’tibor berilmoqda. Zero, matematika barcha ilmiy fanlarning nazariy hamda barcha sohadagi ishlab chiqarishning amaliy asosi hisoblanadi. Shuning uchun ham o‘quvchilarning matematik qobiliyatlarini rivojlantirish – zamonaviy ta’limning muhim vazifalaridan biri deb qaralmoqda. Matematik ta’lim berishning uzluksiz jarayonini to‘g‘ri boshqarish uchun o‘qituvchi bu jarayonning qonuniyatlarini, tashkiliy elementlarini, harakatlar ketma-ketligini to’g’ri anglashlari kerak. Bunga erishishish uchun bilimlar, ular qatorida matematik bilimlarni ham paydo bo‘lishining psixologik xususiyatlarini yaxshi tushunishlar darkor