Arab Tilida “ ج-ج-ح) “Ĥ-J-J) O‘Zagidan Yasalgan Hosila So‘Zlar Tahlili (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2024)
Ushbu maqolada, "ج -ج-ح) "ĥ-j-j) o‘zagi va undan yasalgan hosila so‘zlarning lug‘atlardagi ma’nolari ko‘rsatib, tahlil qilib berilgan. Olib borilgan izlanishlarimiz natijasida, "ج-ج-ح) "ĥ-j-j) negizidan yasalgan hosila so‘zlarning qaysi ma’nolarda kelishi va ularning “haj” bilan bog‘liqligi o‘rganib chiqildi. Tadqiqot ishining maqsadi, manbalarga tayangan holda "ج -ج-ح) "ĥ-j-j) o‘zagidan yasalgan hosila so‘zlarning ma’nolari o‘rganilib, tahlil qilgan holda, ulardan “haj” bilan bog‘liqlarini ajratib olish.