Masofaviy Ta’limni Tashkil Etishning Innovatsion Metodlari (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2025)
Mazkur maqolada masofaviy ta’limni tashkil etishning innovatsion metodlari tahlil qilinadi. Hozirgi davrda ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, sun’iy intellekt vositalari, virtual va aralash o‘qitish tizimlari keng qo‘llanilmoqda. Innovatsion yondashuvlar ta’lim samaradorligini oshirish, o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, ijodkorlik va tanqidiy tahlil qilish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada masofaviy ta’limning afzalliklari va kamchiliklari, zamonaviy metodlardan samarali foydalanish yo‘llari, shuningdek, interaktiv platformalar, gamifikatsiya, “flipped classroom” (teskari sinf) va adaptiv o‘qitish usullari misolida amaliy tajribalar ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari masofaviy ta’limni innovatsion asosda tashkil etish pedagogik jarayon sifatini yaxshilash, o‘quvchilarni mustaqil bilim olishga rag‘batlantirish va ta’limni shaxsga yo‘naltirish imkonini berishini ko‘rsatadi.