Талабалар Мустақил Таълимини Ривожлантиришда Ўқув Ва Ўқув Ахбороти Ўртасидаги Оптимал Муносабатни Таъминлаш (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2025)
Мазкур илмий мақолада ўқув жараёнини илмий асосда ташкил этишда ўқитувчи ва ўқувчи талаба ёшларнинг ўзаро ҳамкорликдаги таълим жараёнига боғлиқ равишда амалга оширилиши мумкин бўлган муносабатлар тўғрисида тўхталиб ўтилган. Жумладан, талабаларнинг мустақил таълимини ривожлантириш учун анъанавий тарздаги ўқитувчининг фаолияти ва барча материалларни тушунтириш билан боғлиқ бўлган дарсларнинг ўрнига уларнинг фаоллигини ошириш билан боғлиқ бўлган дарсларни амалга ошириш ҳозирги кундаги долзарб масалалардан бири эканлиги ёритилган.