Qoraqalpog’iston Respublikasida suv orqali yuqadigan kasalliklar darajasi (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2025)
Qoraqalpog‘iston Respublikasi O‘zbekistonning shimoli-g‘arbiy qismida joylashgan bo‘lib, suv ifloslanishi tufayli jiddiy sog‘liq muammolariga duch kelmoqda. Ushbu tadqiqot hududda suv orqali yuqadigan kasalliklarning tarqalish darajasini tahlil qiladi, ularning sabablarini aniqlaydi va samOrali choralarni taklif etadi. Tadqiqot rasmiy statistika, adabiyotlar tahlili va turli tumanlarda olib borilgan dala tadqiqotlariga asoslanadi. Olingan natijalar ichimlik suvi sifati va sanitariya infratuzilmasini yaxshilash orqali diareya, tif, gepatit A kabi kasalliklarning oldini olish zarurligini ko‘rsatadi