(untitled) (Open Herald: Periodical of Methodical Research, 2024)
Ushbu maqola Xiva xonligida XVIII asrda Qo‘ng’irotlar sulolasi tomonidan amalga oshirilgan ijtimoiy-siyosiy o‘zgarishlar va harbiy yurishlar masalalari bo‘yicha ilmiy jihatdan asoslangan adabiyotlar, arxiv hujjatlari va yozma manbalarda qayd qilingan ma’lumotlarni nazariyqiyosiy tahlilidan kelib chiqqan holatda mantiqiy xulosalar asosida yoritib berildi.