Xitoy tili grammatikasida fe’l so’z turkumi hisob so’zlari ya’ni 动量补语 (Dòngliàng bǔyǔ) ning gapda qo’llanilishi. (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2024)
Ushbu maqolada xitoy tilida ko’p qo’llaniladigan va gapga qo’shimcha ma’no ortiradigan 补 语 (bǔyǔ) lar guruhiga kiruvchi 动量补语 (Dòngliàng bǔyǔ) ning gapda foydalanish qoidalari yoritilib berilgan. Maqolada 动量补语 (Dòngliàng bǔyǔ) ning xitoy tili grammatikasida qaysi o’rinlarda ishlatilishi vas hu turkumga kiruvchi so’zlar haqida qisqacha tarif berilgan, misollar orqali yanada aniqlashtirilgan