Вляние растительных препаратов на иммуногемопоэз у облученных животных (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2024)
Тажрибада нур касаллиги юзага келтириш оқибатида чуқур иммунтанқислик ҳолати юзага келиши ва қўй эритроцитларига нисбатан антитана ҳосил бўлиши камайганлиги кузатилди. Иммунтанқислик ҳолатидаги ҳайвонлар гурухига Детоксиома ва Бальзам Гулзор таъсир эттирилганда антитана ҳосил бўлиш жараёнини кўтарилиши кузатилди. Ўсимлик препаратлари нурланган сичқонларда тимуснинг ядро сақловчи ҳужайраларини кўпайтириш қобилиятига эга. Детоксиома ва Бальзам Гулзор нурланган ҳайвонларнинг қонидаги эритроцитлар ва лейкоцитлар сонини сезиларли даражада оширди.