Qishloq Xo‘Jaligi Hayvonlarining O‘Simliklardan Zaharlanishi Haqida Umumiy Tushunchalar (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2024)
bu hayot zaharlarini hosil qiladigan va to‘playdigan o‘simliklardir. Hayvonlar va odamlarning zaharlanishiga sabab bo‘ladi. Dunyo florasida 10 mingdan ortiq turlari maʼlum boʻlib, asosan tropik va subtropiklarda, ularning koʻpchiligi va moʻtadil va sovuq iqlimli hududlarda, MDH mamlakatlarida (asosan, moʻtadil iqlim) taxminan 400 turi tarqalgan