Камбағаллик Тушунчаси, Унинг Асосй Йўналишлари Ва Турлари (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2025)
Мақолада камбағалликнинг назарий масалалари, унинг таърифи, камбағалликнинг сабаблари, хусусан, иқтисодий, ижтимоий, шахсий (индивидуал) каби асосий йўналишлари қараб чиқилган. Ҳозирги пайтда дунё миқёсида камбағаллик ва уни қисқартириш масаласи долзарб бўлиб турган бир паллада ушбу тушунчанинг бир нечта ўлчовлари ва турлари (7 та) ҳам қараб чиқилган. Уларнинг ҳар бирига қисқача изоҳ берилган.