O‘Quvchilarda Ijodiy Tafakkurini Rivojlantirish Imkoniyatlari (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2023)
ushbu maqolada o‘quvchilarning ijodiy tafakkur qilishga o‘rgantish yo‘llari va ularni madaniy-ta’limiy muhitni rivojlantirishda qo‘llash, o‘quvchini mustaqil ijodiy fikrlash, izlanishga o‘rgatishning evristik metodlari haqida ma’lumotlar berilgan. Shuningdek o‘quvchilarda ijodiy tafakkurni, ijodiy izlanishlarni rivojlantirish uchun turli ijodiy faoliyatlar tavsiya qilingan.