Ingliz Tili Darslarida O‘Qituvchilar Duch Keladigan Muammolar Va Ularni Samarali Hal Etish Yo‘Llari (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2025)
Mazkur maqolada ingliz tili o‘qituvchilarining dars jarayonida duch keladigan asosiy qiyinchiliklar va ularga nisbatan samarali yechimlar tahlil qilinadi. O‘qituvchilar motivatsiyaning pasayishi, individual talablarga moslashishdagi muammolar, nutq rivojlanishidagi qiyinchiliklar, texnologiyalarni darslarda samarali qo‘llash hamda kasbiy malaka oshirish kabi masalalar bilan yuzlashadilar. Ushbu muammolarni bartaraf etish uchun interaktiv o‘quv usullari, differensial yondashuv, shaxsiylashtirilgan o‘quv rejalarini ishlab chiqish, xatolarga nisbatan ijobiy munosabatni shakllantirish, zamonaviy texnologiyalarni integratsiya qilish hamda o‘qituvchilarning professional rivojlanishini ta’minlash kabi takliflar keltirilgan. Bu yondoshuvlar ingliz tili o‘qitish jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.