Leksik Birliklarning Shakllanishi Va Rivojlanish Jarayonlarida Diaxron Va Sinxron Aspektlar (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2025)
Leksik birliklarning shakllanishi va rivojlanishida diaxronik hamda sinxronik yondashuvlarning o‘zaro bog‘liqligi muhim o‘rin tutadi. Ingliz va o‘zbek tillarining leksik tizimlari tarixiy o‘zlashmalar va zamonaviy innovatsiyalar nuqtai nazaridan qiyosiy tahlil qilinadi. Natijalar universal rivojlanish naqshlarining mavjudligini va ularning tilga xos kontekstlarda turlicha namoyon bo‘lishini ko‘rsatadi.