(untitled) (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2023)
Avtomatlashtirilgan tizimlar bu o՛z faoliyatida samaradorlikni oshirishga intilayotgan ko՛plab korxonalar, ta՛lim muassalarida va boshqa tashkilotlar tomonidan amalga oshiriladigan texnik yechimlardir. Xususan, universitet ilmiy xodimlarining ilmiy faoliyatini boshqarishni avtomatlashtiruvchi loyiha ham human interaction resource (bevosita inson faktori resurslarini) kamaytirib, tizimdan foydalanish uchun yaxlit platforma faoliyatini yo՛lga qo՛yadi va ko՛plab tizimlar, jumladan xorijiy va bir qancha mahalliy gazeta va jurnallar bilan integratsiyani yo՛lga qo՛yish orqali o՛zida ma՛lumotlarni avtomatik qo՛shish, qayta ishlash, statistik va vizual effektlarni yo՛lga qo՛ygan holda platformadan foydalanishda bir qancha qulayliklarni amalga oshiradi. Bunda bevosita xodimlar faoliyati bilan bog՛liq jarayonlar uchun mahalliy tizim vujudga keladi va soha rivojining navbatdagi yirik qadami bo՛lib xizmat qiladi. Bunda tizimni kross-platforma va qurilmalr orqali foydalanish orqali yaxlit platforma shakllantiriladi.