(untitled) (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2023)
Ushbu maqolada pragmalingvistika va qo‘shma gaplar orqali yuzaga keladigan presuppozitsiya yoritilgan bo‘lib, o‘zbek tilidagi qo‘shma gaplarning presuppozitsiya xususiyatlari ba’zi misollar orqali tahlil qilingan. Tahlil qilishda Abdulla Qahhorning “Oʻgʻri” va Gʻafur Gʻulomning “Mening oʻgʻrigina bolam” hikoyalaridan foydalanildi. Maqolada hikoyalardagi qoʻshma gaplari orqali yuzaga keladigan presuppozitsiyalar koʻrib chiqildi.