(untitled) (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2026)
Mazkur maqolada muzey fondlarini shakllantirish va boshqarishning zamonaviy konsepsiyalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Unda fondlarni to‘ldirish manbalari, eksponatlarni tanlash mezonlari hamda ularni hisobga olish va saqlash tizimlari yoritiladi. Shuningdek, raqamlashtirish jarayonlari, axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining joriy etilishi va fond boshqaruvida innovatsion yondashuvlar muhokama etiladi. Tadqiqotda muzey fondlarini samarali boshqarish orqali madaniy merosni asrash va ommalashtirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Natijada, zamonaviy muzey faoliyatini takomillashtirishga xizmat qiluvchi ilmiy xulosalar ishlab chiqiladi.