(untitled) (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2026)
Maqolada Ikkinchi jahon urushi yillarida O‘zbekiston xalqi front ortida tengsiz jasorat va matonat namunalarini ko‘rsatib, g‘alabani ta’minlashga munosib hissa qo‘shganligi ilmiy-tarixiy jihatdan yoritilgan. 1941-1945 yillarda O‘zbekiston iqtisodiyoti, sanoati va qishloq xo‘jaligining g‘alabani ta’minlashdagi strategik ahamiyati hamda mehnat frontining asosiy yo‘nalishlari, erishilgan yutuqlar va dolzarb masalalar tahlil etilgan. O‘rganilgan davrda O‘zbekiston xalqining tarixiy qahramonligi, ular ko‘rsatgan mardlik va jasoratning ahamiyati retrospektiv metod orqali ochib berilgan