(untitled) (Open Academia: Journal of Scholarly Research, 2025)
Ushbu maqolada O. Genrining “So‘nggi yaproq” hikoyasida tabiat manzaralari va inson ruhiy holati o‘rtasidagi badiiy uyg‘unlikni tahlil qilish maqsad qilingan. Asarda kuz faslining ramziy ma’nosi, so‘nggi yaproqning umid va hayot belgisi sifatidagi o‘rni, shuningdek, fidoyilik va san’atning inson hayotidagi ahamiyati yoritiladi. Djonsi, Syu va Berman obrazlari ruhiy kechinmalar orqali ochilib, tabiat tasvirining inson ruhiyatiga ta’siri izchil tahlil qilinadi.