Maktab o’quvchilarida milliy qadriyatlarni shakllantirishda xalq og‘zaki ijodining ahamiyati (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2024)
Dunyoda har bir millat va xalqning o’zligini anglashi va asrashi, sha’nini ulug’lashida qadriyatlarning o’rni beqiyos. Хаlqimizning minglab yillik boy tarixi, ma’naviy merosi, turmush tarsi, hayotiy qarashlari va e’tiqodidan kelib chiqqan holda muhim milliy qadriyatlarimiz haqida yoshlarni boxabar qilish muhim ahamiyat kasb etadi. O’zbek milliy ta’lim tizimida bugungi zamon talablaridan kelib chiqib, ilg’or zamonaviy tajribalarni tatbiq etish bilan birga ming yillar davomida shkillangan sharqona qadriyatlar, xususan, xalq og’zaki ijodini o’rgatish ham ustuvorlik kasb etadi. Маqоlа bugungi kundagi globallashuv va internet asri davrida yoshlarni turli buzg’unchi manbalardan himiya qilishda sharqona qadriyatlar, xususan, xalq og’zaki ijodini kengroq o’rgatish dolzarb masala ekanligiga bag’ishlangan