Gidravlik tizimlardagi ichki nosozliklardan suyuqlik oqib chiqishini ishqalanish kuchlari asosida matematik modelini ishlab chiqish. (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2024)
Ushbu maqolada gidravlik mashinalaridagi ichki ishqalanish kuchlarini yuzaga keltiruvchi gidravlik ishchi suyuqliklarni olib o‘tuvchi elastik quvurlarni bir nechta sabablar ta’siri natijasida uzilish yoki teshik hosil bo’lishi natijasida ishchi suyuqliklarni bosim ostida sirg’ib chiqishi yuzaga kelishi nazariy jihatdan o’rganilgan.