Коммунал Хизматлар Соҳасини Ривожлантириш Ва Унинг Иқтисодий Самарадорлигини Ошириш Йўналишлари (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2026)
Мазкур илмий мақолада коммунал хизматлар соҳасининг иқтисодий моҳияти, унинг аҳоли фаровонлигини таъминлашдаги ўрни ҳамда хизматлар самарадорлигини ошириш масалалари тадқиқ этилган. Шунингдек, коммунал хизматлар соҳасида тариф сиёсати, бошқарув механизмлари, рақамлаштириш жараёнлари ва халқаро тажрибанинг аҳамияти таҳлил қилинган. Тадқиқот натижасида коммунал хизматлар сифатини яхшилаш ва соҳани барқарор ривожлантириш бўйича амалий таклифлар ишлаб чиқилган.