Музей Экспозициялари Орқали Таълим Ва Тарбия: Тарихий Мерос Ва Ёшлар Ўртасидаги Мулоқот (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2025)
Мазкур мақолада Янгиланаётган Ўзбекистон шароитида ёшларга давлат сиёсати даражасида эътибор берилаётганлиги, фан, таълим ва ишлаб чиқариш жараёнида ёшларнинг интеллектуал салоҳияти ва тафаккур тарзи ижобий томонга ўзгариб бораётганлиги ҳамда баркамол авлодни тарбиялашда музейларнинг ўрни ҳақида баён этилади.