Ўзлашган Ва Хорижий Сўзларнинг Мулоқот Жараёнида Айрим Услубий Хусусиятларга Доир (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2023)
мулоқот том маънодаги ижтимоий муносабатларни ўзида акс эттирган ҳолда, ушбу жараёнда шахсларнинг ўзаро руҳий, идрокли ва эмоционал таъсири ҳамкорлиги юзага келади, турлича қарашлар, фикрлар, руҳиятдаги умумийлик шаклланиб, унда урф-одат, турлича расм-русумлар, ҳар хил ҳатти-ҳаракатлар ўзлаштирилади. Мулоқот жараёнига тилнинг фақатгина ички имкониятлари асосида юзага келган сўзлар эмас, балки ўзлашма сўзлар ҳам муҳим ўрин эгаллайди. Қуйида оммавий ахборот воситаларида, бадиий асарлар персонаж нутқларида нафақат байналминал характердаги сўзлар, ҳатто ўзбек тилига ўзлашмаган сўзларни қўлланиши ва бу жараённи мулоқотдаги таъсири ҳақида сўз юритамиз