Yangi O‘zbekiston sharoitida ijtimoiy faollik mezonlarining falsafiy asoslari (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2025)
Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston davridagi ijtimoiy faollik tushunchasi yangicha falsafiy mezonlar asosida tahlil etiladi. Muallif ijtimoiy faollikni nafaqat tashqi harakat sifatida, balki insonning ichki ma’naviy-axloqiy holati sifatida izohlaydi. Shuningdek, maqolada mazmunli ishtirok, tarixiy ong, ma’naviy javobgarlik va ijtimoiy birdamlik mezonlari chuqur falsafiy yondashuv asosida ko‘rib chiqiladi. Ushbu yondashuv O‘zbekiston jamiyatida fuqarolik pozitsiyasining mustahkamlanishiga xizmat qiladi.