Adabiyotshunoslikda Modernizm Va Uning Spetsifik Belgilari (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2025)
Adabiyotshunoslikda modernizm - XX asr boshlarida paydo bo'lgan va an'anaviy adabiy shakl va uslublarga qarshi chiqqan ijodiy yo‘nalishdir. Modernizm o‘ziga xos belgilariga ega bo‘lib, ularda ichki monolog, oqim uslubi (stream of consciousness), sub'ektiv tajriba va yangi estetik shakllarni izlash muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqola, modernizmning adabiyotdagi umumiy tamoyillari va uning asosiy xususiyatlarini, jumladan, fragmentar syujet, kompozitsion yangiliklar va til tajribalari kabi elementlarni tahlil qiladi. Maqolada shuningdek, Thomas Wolfe ning "You Can't Go Home Again" asari modernizmning aks ettirilgan jihatlari bilan ko‘rsatilgan. Asar, inson ruhiyatining murakkabligi, o‘zgaruvchan identitet va jamiyatga qarshi kurashning ifodasi sifatida, modernizmning adabiyotdagi o‘rni va ahamiyatini yanada chuqurlashtiradi.