Nanostrukturali Metall Sirtlarda Raman Signalining Kuchayishi (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2023)
Bugungi kunda moddalarning spektroskopik va analitik tahlillarida Raman spektroskopiyasi keng qo‘llanilib kelmoqda. So‘nggi yillarda rivojlanib borayotgan nanostrukturali metall yuzalarda adsorbsiyalangan molekulalarda Raman sochilishining kuchayishidan olingan natijalar muhim va yuqori amaliy ahamiyatga ega ma’lumotlar beradi. Ushbu maqolada SKRSning yuzaga kelish tarixi, Raman signalining kuchayish mexanizmini tushuntirishga va uning imkoniyatlarini turli sohalarda yuqori darajada sezgir ilovalarning har xil turlarida qo‘llash imkoniyatlarini ko‘rsatib berildi.