(untitled) (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2024)
ushbu maqolada zamonaviy milliy musiqa ijrochiligining inson ma’naviy kamolotini rivojlanishidagi o‘rni xususida tarixiy manbalarda buyuk allomalarimiz tomonidan meros qilib qoldirilgan musiqiy risolalar va bugungi kun xolati atroflicha o‘rganildi. Tarixiy manbalarni o‘rganishda katta hissa qo‘shgan o‘zbek musiqashunos olimlarining ilmiy tadqiqot ishlari tavsif etilgan