(untitled) (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2024)
Ushbu maqolada foydali qazilmalarni baholashda geologik asoslarni jumladan gazlilik va neftlilikni ajratib toifalash haqida ma’lumotlar tahlil qilingan. Xususan, uglevodorod konlarini geologik-iqtisodiy baholash geologik-qidiruv jarayonining ajralmas qismiligi hisobga olingan holda o‘zlashtirishda asosiy maqsadni tahlil qilganimizda aniqlangan va qidirilgan uglevodorod to‘plamlarining sanoat ahamiyatini, ya’ni ishlatilganda sof foyda olish mumkinligini aniqlash kabi masalalar, bu baholar asosida izlash va qidirishning bir qator metodik vazifalari yechish kabi masalalarga atroflicha to‘xtalib o‘tilgan