(untitled) (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2025)
Xiva xonligida madrasalar alohida nufuzga ega ilm maskanlari hisoblanib, ular haqida nafaqat mahalliy tarixchilar, balki xonlikka kelgan xorijiy elchilar va sayyohlar hаm oʻz kundaliklari ma’lumotlar keltirib oʻtishgan. Madrasalar ilm maskanlari sifatida, xonlik adabiy-madaniy muhitida muhim o’rin tutadi. Ushbu maqolada Xiva xonligidagi madrasalar va ularning adabiy madaniy jaroyonlardagi ahamiyati tahlil qilingan