(untitled) (Diversity Research: Journal of Analysis and Trends, 2025)
Ushbu maqolada igna bargli o‘simliklarning biologik va kimyoviy tarkibi, ularning dorivor xususiyatlari hamda inson salomatligidagi o‘rni yoritilgan. O‘simliklarning asosiy biologik xususiyatlari, yashash muhitiga moslashuvchanligi, efir moylari, flavonoidlar, smola va boshqa bioaktiv birikmalarning farmakologik ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, o‘zbek va xorijiy olimlarning tadqiqotlariga tayangan holda, ushbu o‘simliklarning zamonaviy tibbiyotdagi qo‘llanilish imkoniyatlari va ekologik ahamiyati xulosa qilingan. Maqola igna bargli o‘simliklarni xalq tabobati va farmatsevtika sohasida qo‘llash uchun ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.